Symposium Expeditie Zelfzorg

e-Health challenge

Wereldwijd zijn er vele zelfzorgplatforms waarop patiënten online kunnen werken aan hun gezondheid. Met hulp van hun arts, hun omgeving en ICT. Die platforms functioneren prima, maar de applicaties erop verleiden de patiënt niet genoeg om zelf aan de slag te gaan. Philips, Zilveren Kruis en Stichting Zorg Binnen Bereik hebben een eHealth Challenge uitgezet

DE UITDAGING: Bedenk een lumineuze innovatie waarmee je patiënten verleidt en begeleidt om online met hun gezondheid aan de slag te gaan. En om dit ook te blijven doen.

De eHealth Challenge is gewonnen door Albertine de Haan van UMC Utrecht en Willem-Jan Rengler van HKU. Zij gaven een presentatie over hun innovatie: een runningtherapie applicatie in een game-design ter bevordering van de motivatie van bewegen en hardlopen voor mensen met een chronisch psychiatrische ziektebeeld. Het is vooral gericht op de positieve effecten van bewegen, het stimuleren van het gewenste gedrag om hiertoe te komen en vol te houden.

Zij winnen een prachtige prijs ter waarde van ruim 30.000 euro!

Philips helpt hen dit idee verder uit te werken en tot wasdom te brengen in een accelarator programma. Zilveren Kruis biedt hen 6 maanden persoonlijke begeleiding en coaching. Met als uiteindelijke doel: dat de innovatie opgeschaald wordt en een stevige plek kan krijgen in de wereld van eHealth.

Wij bedanken alle inzenders voor hun ingediende innovatie en feliciteren nogmaals Albertine en Willem-Jan met hun prachtige prijs!

 

 

 


Contact

Stichting Zorg Binnen Bereik is opgeheven per 31 december 2016. Wilt u meer informatie ontvangen over zorg op afstand, e-Health of heeft u een andere vraag?

U kunt contact opnemen met onderstaande voormalig managementteamleden:

Mirande Groener, Zilveren Kruis mirande.groener@zilverenkruis.nl

Léon van der Vorst, Philips Healthcare leon.van.der.vorst@philips.com

Pieter Jeekel, coöperatie Zelfzorg Ondersteund pieter.jeekel@zelfzorgondersteund.nl